2013-12-05 15:40:51• hírek • Kocsis Zoltán

Január 1-től minden 70 év fölötti nyugdíjas ingyen buszozhat

Szatmárnémetiben 2014 január elsejétől minden egyes, 70. életévét betöltő Szatmárnémeti nyugdíjas ingyen utazhat a Transurban buszain, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Dorel Coica polgármester.

Amint arra emlékeztetett, az idei esztendő nyarán döntött úgy a polgármesteri hivatal, hogy minden olyan korhatáros nyugdíjas ingyen utazhat a buszokon, akik Szatmárnémetibe vannak bejelentve, nyugdíjuk pedig nem haladja meg az 500 lejt. Az RMDSZ-frakció javaslatára aztán ősszel bővítették a kört az örökösödési nyugdíjasokra is. A többiek 50%-os kedvezményt évezhettek.

A következő esztendő első napjától kezdődően azonban miden olyan szatmárnémeti nyugdíjas ingyen utazhat a tömegközlekedést bonyolító vállalat járatain, aki betöltötte a 70. életévét. A polgármester szerint ez közel kétezer személyt jelenthet.

Coica a sajtótájékoztatón ígéretet tett arra is, hogy a következő lépésben valamennyi nyugdíjas, kortól és jövedelemtől függetlenül, teljesen térítésmentesen veheti igénybe a Transurban szolgáltatásait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: